Τηλεφωνική Γραμμή Βοήθειας: 1466

Ανακοίνωση

Ανακοίνωση

3/05/2017

Πραγματοποιήθηκε χτες, 3 Μαΐου 2018, η πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εφαρμογής της Εθνικής Στρατηγικής για Καταπολέμηση της Σεξουαλικής Κακοποίησης και Εκμετάλλευσης Παιδιών και της Παιδικής Πορνογραφίας, το οποίο ιδρύθηκε με βάση τον σχετικό Νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα.

Κύρια αποστολή του νεοσύστατου Συμβουλίου είναι η εφαρμογή της Εθνικής Στρατηγικής για Καταπολέμηση της Σεξουαλικής Κακοποίησης και Εκμετάλλευσης Παιδιών και της Παιδικής Πορνογραφίας.

Στην εισαγωγική τοποθέτηση της, η Πρόεδρος του Συμβουλίου κα. Αναστασία Παπαδοπούλου καλωσόρισε και συνεχάρη τα μέλη του Συμβουλίου και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι θα υπάρξει αποτελεσματική συνεργασία, τόσο ανάμεσα στα μέλη όσο και με τους θεσμούς της πολιτείας, προκειμένου να εφαρμοστεί η Εθνική Στρατηγική και να εξαλειφθεί η κοινωνική μάστιγα της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών.

Προσέθεσε δε ότι θεωρεί «αυτονόητο χρέος και καθήκον του Συμβουλίου, τη διαρκή επαγρύπνηση μας και την αντικειμενική αξιολόγηση όλων των θεσμών του κράτους και της κοινωνίας, έτσι ώστε να αποτραπούν φαινόμενα, γεγονότα και συμπεριφορές του παρελθόντος, που πλήγωσαν ανθρώπους και εξόργισαν, δικαιολογημένα, την κοινωνία».

Η κα. Παπαδοπούλου τόνισε επίσης ότι το Συμβούλιο θα πρέπει να γίνει η «Φωνή» της πρόληψης αλλά και της θεραπείας, μέσω της γνώσης και της εκπαίδευσης. Η «Φωνή» όλων όσοι εμπλέκονται στη ζωή των παιδιών και αυτή η «Φωνή» τους θα ακούγεται μέσω της εκπαίδευσης στα σχολεία, στο διαδίκτυο, στα σπίτια, σε κάθε μέσο επικοινωνίας. Κυρίως όμως, θα είναι και η «Φωνή» των ίδιων των παιδιών θυμάτων, στην προσπάθεια καταπολέμησης μιας μάστιγας που βασανίζει πρώτα αυτά. Θα είναι η «Φωνή» που θα δώσει στα θύματα την αξιοπρέπεια τους και τα εχέγγυα να προχωρήσουν μπροστά, απελευθερωμένα από την τραυματική εμπειρία που βίωσαν.

Με ομόφωνη απόφαση του το Συμβούλιο αποφάσισε όπως ονομάζεται «Φωνή».

Η σύνθεση του Συμβουλίου είναι:

  1. Αναστασία Παπαδοπούλου (Πρόεδρος)
  2. Λουΐζα Χριστοδουλίδου - Ζαννέτου
  3. Δρ. Μυρτώ Αζίνα- Χρονίδη
  4. Κώστας Βέης
  5. Ελένη Σίππη Χαραλάμπους
  6. Χαρά Ταπανίδου
  7. Αναστασία Σάββα
  8. Μαρία Επαμεινώνδα
  9. Χριστιάνα Γρηγορίου
  10. Χριστίνα Ιωάννου