Τηλεφωνική Γραμμή Βοήθειας: 1466

Σύνδεσμος για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Βίας στην Οικογένεια (ΣΠΑΒΟ)

  • Αρχική Σελίδα
  • Εθελοντικές Οργανώσεις
  • Σύνδεσμος για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Βίας στην Οικογένεια

Ποιοι είμαστε

Ο Σύνδεσμος για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια (ΣΠΑΒΟ) είναι ένας μη Κυβερνητικός, εθελοντικός Οργανισμός, που ιδρύθηκε το 1990.

Αποστολή μας

H παροχή θεραπευτικών προγραμμάτων σε θύματα και θύτες ενδοοικογενειακής βίας και επιπλέον στήριξη και προστασία σε γυναίκες θύματα και στα παιδιά τους. Παράλληλα ο Σύνδεσμος παρέχει ενημέρωση και εκπαίδευση, από κατάλληλα καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό, με τη συνεργασία εθελοντών και την αρωγή κρατικών και ιδιωτικών φορέων, σε θέματα ενδοοικογενειακής βίας.

Όλες οι υπηρεσίες προσφέρονται δωρεάν και βασίζονται στις αρχές της Εχεμύθειας, του Σεβασμού και της Εμπιστευτικότητας.

Στήριξη και βοήθεια

Η «Γραμμή στήριξης παιδιών και εφήβων 116111» είναι μια συμβουλευτική τηλεφωνική γραμμή αποκλειστικά για παιδιά και εφήβους και προσφέρεται δωρεάν. Οι μέρες και ώρες λειτουργίας της γραμμής είναι από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 12:00 το μεσημέρι ως τις 20:00 το βράδυ και κάθε Σάββατο από τις 9:30 το πρωί ως τις 14:00 το μεσημέρι. Η γραμμή 116111 δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να μιλήσουν για οτιδήποτε τα απασχολεί. Η γραμμή αυτή αποτελεί κοινοπραξία του ΣΠΑΒΟ με τον οργανισμό Hope for Children.

Οι αναφορές που γίνονται στις γραμμές βοήθειας οι οποίες αφορούν κακοποίηση ανηλίκων, κάθε μορφή βίας, ή/και υποψία κακοποίησης ανηλίκου, προωθούνται στις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας ή/και Αστυνομία.

Η γραμμή βοήθειας 1440, λειτουργεί 7 ημέρες την εβδομάδα, 24 ώρες καθημερινά και είναι εντελώς δωρεάν.  Έχει ως πρωτεύοντες στόχους τη συμβουλευτική υποστήριξη σε άτομα που ασκούν ή/και που δέχονται βία, την ενημέρωση του κοινού για τα θέματα ενδοοικογενειακής βίας, την προώθηση καταγγελιών/αναφορών που αφορούν βία σε ανήλικους και την παραπομπή του κοινού στις κατάλληλες υπηρεσίες.

Επικοινωνία

Τηλεφωνική γραμμή Βοήθειας 1440 (Λειτουργεί 24ώρες το 24ωρο)
Ιστοσελίδα: www.domviolence.org.cy
Email: info@domviolence.org.cy
Τηλ.: 22 339001