Τηλεφωνική Γραμμή Βοήθειας: 1466

Κυπριακός Σύνδεσμος Οικογενειακού Προγραμματισμού

  • Αρχική Σελίδα
  • Εθελοντικές Οργανώσεις
  • Κυπριακός Σύνδεσμος Οικογενειακού Προγραμματισμού

Ποιοι είμαστε

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Οικογενειακού Προγραμματισμού (ιδρ. 1971) είναι ένας από τους παλαιότερους και πιο γερά εδραιωμένους Μη Κυβερνητικούς (ΜΚΟ), μη κερδοσκοπικούς, εθελοντικούς οργανισμούς στην Κύπρο με πλούσια συνεισφορά στον τομέα των σεξουαλικών δικαιωμάτων, της υγείας και της εκπαίδευσης κυρίως των νέων. Ο ΚΣΟΠ είναι πλήρες διαπιστευμένο μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Οικογενειακού Προγραμματισμού.

Αποστολή μας

Μια από τις κύριες προτεραιότητες του ΚΣΟΠ είναι η εφαρμογή της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης ως κύριο μέτρο πρόληψης για τη σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση των παιδιών. Ο Σύνδεσμος αναλαμβάνει τη διοργάνωση και υλοποίηση σεμιναρίων, διαλέξεων, βιωματικών εργαστηρίων σε παιδιά, νέους/νέες, γονείς και επαγγελματίες σε θέματα σεξουαλικής υγείας και ευημερίας. Μέρος της αποστολής του, αποτελεί η ευαισθητοποίηση και διαφώτιση του κοινού, και η άσκηση πίεσης προς τους  αρμόδιους φορείς για θέματα Σεξουαλικής Αναπαραγωγικής Υγείας και Δικαιωμάτων (ΣΑΥΔ) με στόχο την προώθηση, τον σχεδιασμό και την εφαρμογή πολιτικών. Ο Σύνδεσμος διαθέτει μια πλούσια συλλογή από ενημερωτικό και εκπαιδευτικό υλικό.

Στήριξη και πληροφόρηση

ΗΓραμμή 1455 είναι δωρεάν και προσφέρει πληροφόρηση και στήριξη στο κοινό, σε θέματα σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας.

Απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας, αλλά κυρίως σε νέους και νέες, που θέλουν να μοιραστούν τις προσωπικές τους ανησυχίες και προβληματισμούς, σε θέματα όπως οι σχέσεις, σεξουαλικές σχέσεις, εφηβεία, αντισύλληψη, Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενες Λοιμώξεις (ΣΜΛ), ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη κ.α. Επίσης μέσω της Γραμμής γίνονται παραπομπές σε υπηρεσίες, οργανισμούς και προγράμματα που λειτουργούν σε ολόκληρη την Κύπρο.

Επικοινωνία

Γραμμή 1455 (Καθημερινά 9:00 - 22:00)
Ιστοσελίδα: www.familyplanning.org.cy
Email: info@cfpa.org.cy
Τηλ.: 22 751093